Τετάρτη 20 Οκτωβρίου 2010

Ανακοίνωση Μηχανικών Η/Υ @ .. για αυτά που μας ανήκουν


Ανακοίνωση - αναδημοσίευση (Δελτίο 32) Μηχανικών Η/Υ @ .. για αυτά που μας ανήκουν
Μαζί
Οι «Μηχανικοί Η/Υ@ Πληροφορικής γι’ αυτά που μας ανήκουν» προσπαθούν με συνέπεια και διάρκεια για την προώθηση των θεμάτων που αφορούν στους μηχανικούς και επιστήμονες ΤΠΕ, εντός και εκτός ΤΕΕ.
Πρωτοστατήσαμε στη δημιουργία του e-TEE και πρωταγωνιστήσαμε στη συγκρότηση και τη λειτουργία του. Σήμερα έφθασε η στιγμή, η προσπάθεια κοινής ισχυρής έκφρασης όλων των επιστημόνων ΤΠΕ, να αποκτήσει εκλεγμένη διοίκηση μέσα από μια ανοικτή διαδικασία σε όλη τη χώρα. Η συναίνεση και η επιβράβευση με αντικειμενικά πολιτικά και όχι παραταξιακά- συντεχνιακά κριτήρια είναι το πρώτο ζητούμενο.
Στην εκλογική διαδικασία, πετύχαμε μέσα από το ενιαίο ψηφοδέλτιο να σηματοδοτείται η ενότητα του κλάδου, πέρα από κόμματα και παρατάξεις.

Αλλάζουμε την Πληροφορική και τις Επικοινωνίες
Όλοι μαζί λοιπόν, επιστήμονες και μηχανικοί ΤΠΕ, προσπαθούμε για τους κοινούς στόχους. Στόχος μας να αλλάξει το τοπίο για τον κλάδο των ΤΠΕ. Η αλλαγή για εμάς δεν είναι μια αόριστη επίκληση σημαίνει:
  • Αξιοποίηση των επιστημόνων ΤΠΕ σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Με την ευθύνη της υπογραφής τους για την αναβάθμιση της ποιότητας των έργων και μελετών ΤΠΕ. Ενεργοποίηση της κατηγορίας μελετών «Πληροφοριακών Συστημάτων και Δικτύων» και αντίστοιχης κατηγορίας για τα έργα ΤΠΕ.
  • Λειτουργικά έργα ΤΠΕ στην Υπηρεσία του Πολίτη, σε λογικό κόστος. Με την εμπλοκή στο σχεδιασμό, την παρακολούθηση, την παραλαβή και τη λειτουργία των επιστημόνων ΤΠΕ και όχι όσων είναι κατά δήλωση γνώστες ΤΠΕ.
  • Διαχείριση του πληθωρισμού αποφοίτων ΤΠΕ. Πάνω από 4.000 εισακτέοι κάθε χρόνο σε σχετικά τμήματα, αποτελεί εξωφρενική υπερβολή για τη χώρα.
  • Θεσμική Συμμετοχή των επιστημόνων ΤΠΕ, στο σχεδιασμό της Πολιτικής ΤΠΕ στη χώρα. Το αποτυχημένο δίπολο κυβέρνησης – επιχειρηματιών ΤΠΕ (;), χρειάζεται να ισορροπήσει προς το δημόσιο συμφέρον, με ένα ισχυρό φορέα επιστημόνων ΤΠΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου