Τετάρτη 28 Ιουλίου 2010

Ανακοίνωση Μηχανικών Η/Υ @ .. για αυτά που μας ανήκουν

Ανακοίνωση - αναδημοσίευση  (Δελτίο 26) Μηχανικών Η/Υ @ .. για αυτά που μας ανήκουν 



Χωρίς αμφιβολία με τη δημιουργία του Τμήματος Πληροφορικής και Επικοινωνιών στο ΤΕΕ (e-TEE), επετεύχθη το πρώτο βήμα για την ενιαία έκφραση του συνόλου των επιστημόνων ΤΠΕ και τη δημιουργία ενός θεσμικού μηχανισμού που παρακολουθεί και διεκδικεί σε όλα τα επίπεδα, τα θέματα που αφορούν τους επιστήμονες ΤΠΕ.
Οι ΤΠΕ έχουν πλέον βρει τη θέση τους, εντός του ΤΕΕ.
To e-TEE αποτελεί το μεγαλύτερο βήμα, για τα θέματα του κλάδου μας. Η προσπάθεια μας να μετατραπεί το e-TEE από μια απόφαση στα χαρτιά, σε ένα ζωντανό ενεργό φορέα, απορρόφησε σημαντική ενέργεια μας, κυρίως αντιμετωπίζοντας καθημερινά τις αδράνειες και την ασυνέπεια του παραδοσιακού μηχανισμού και της ηγεσίας του ΤΕΕ. Σήμερα το e-TEE είναι δεδομένο στο ΤΕΕ, έχοντας κατοχυρώσει σε σημαντικό βαθμό το ρόλο του, μέσα από τη δράση του.
Μέσα από το e-TEE κατορθώσαμε μεταξύ άλλων:

  • Την προετοιμασία ενεργοποίησης της κατηγορίας μελετών 28 «Πληροφοριακών Συστημάτων και Δικτύων

  • Να αναδείξουμε τις υπερκοστολογήσεις και το έλλειμμα ποιότητας των μελετών και έργων ΤΠΕ, συνδέοντας το άμεσα με την απαξίωση του ρόλου των μηχανικών ΤΠΕ στον κύκλο σχεδιασμού, υλοποίησης και λειτουργίας των έργων. Πετύχαμε μέσω του e-TEE. Να κατατεθούν σχετικές προτάσεις στην Πολιτεία

  • Να αναδείξουμε με ημερίδες, παρεμβάσεις, έντυπα, θέματα που αφορούν άμεσα την Κοινωνία και την Οικονομία, όπως οι Πράσινες ΤΠΕ, η χρήση ΤΠΕ για τη Διαφάνεια και τη Δημοκρατία, η Ευρυζωνικότητα, η Καινοτομία. Διατηρούμε τους επιστήμονες ΤΠΕ στην αιχμή των εξελίξεων στις ΤΠΕ.

  • Την αποτροπή δυσμενών εξελίξεων σε διαγωνισμούς του Δημοσίου

  • Να παρεμβαίνουμε διαρκώς, άμεσα σε κάθε θέμα που αφορά στον κλάδο. Ενθαρρύνουμε τις ατομικές καταγγελίες για οποιοδήποτε επαγγελματικό θέμα, αξιοποιώντας το νομικό και άλλο μηχανισμό του ΤΕΕ για την υποστήριξη τους.
Μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα, κατορθώσαμε να γίνει πιο δυνατή η φωνή των επιστημόνων ΤΠΕ. Φέραμε κοντά, στον ίδιο φορέα, συλλόγους και πρόσωπα που ήταν απέναντι, ενώ δεν είχαν πραγματικά να χωρίσουν τίποτα.
Η ισχυροποίηση της προσπάθειας για έναν αυτόνομο φορέα έκφρασης όλων των επιστημόνων ΤΠΕ είναι δίχως άλλο η συμμετοχή όλων μας στις εκλογές του e-TEE στις 17 Οκτωβρίου 2010. Για να δώσουμε δύναμη στο νέο φορέα και να μπορέσουμε να καθιερώσουμε μια ψύχραιμη, ισχυρή, ανεξάρτητη άποψη για τις ΤΠΕ στη χώρα μας. Για να διεκδικήσουμε τα συμφέροντα των επιστημόνων ΤΠΕ και της κοινωνίας.
Ενημερωθείτε για τις εκλογές του e-TEE στο www.e-tee.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου