Δευτέρα 2 Ιουλίου 2018

Προκλήσεις Ασφάλειας και Κυβερνοασφάλειας


Σήμερα είμαι απίστευτα κουρασμένος αλλά και χαρούμενος γιατί συμμετείχα στο εξαιρετικό πάνελ Ημερίδα "Προκλήσεις Ασφάλειας και Κυβερνοασφάλειας" που έστησε και συντόνισε άψογα ο φίλος και συνάδελφος Periklis Chatzimisios στον πολύ ωραίο χώρο του συνεδριακού κέντρου της Τράπεζας Πειραιώς στα Λαδάδικα (πολύ μου αρέσει αυτή η περιοχή τελικά).
Οφείλω να ομολογήσω ότι έμεινα ενθουσιασμένος με την εισήγηση της Eva Kaili Τοποθετήθηκε άψογα τόσο σε τεχνολογικό επίπεδο για το blockchain απαντώντας σε βαριές τεχνικές ερωτήσεις, όσο και στα γενικότερα θέματα έρευνας και τεχνογνωσίας που μας απασχόλησαν.

Συζητήσαμε λίγο και την δική μου εισήγηση για το αν οι στοχευμένες κυβερνοεπιθέσεις από τρίτες χώρες εναντίων πολιτικών φορέων και προσώπων αποτελούν απειλή κατά του πολιτεύματος. Τα στοιχεία που παρουσίασα δυστυχώς επιβεβαίωσε με περισσότερες έγκυρες πληροφορίες ο μεθοδικός Athanassios Kosmopoulos.

Ο φίλοςThanos Kakarountas ανέδειξε το πρόβλημα του hardware security και ο Christos Ilioudis μας έδειξε γιατί τελικά η κυβερνοασφάλεια δεν είναι πάντα εύκολη για τις μικρές επιχειρήσεις, κάτι το οποίο συχνά μας διαφεύγει.

Ο Leandros Maglaras με τηλεδιάσκεψη από την Αθήνα μας έδωσε πολλά ενδιαφέροντα στοιχεία για τις εξελίξεις σε εθνικό επίπεδο. Τέλος ο φίλος από την Ελεύθερο Λογισμικό / Λογισμικό Ανοιχτού Κώδικα Panagiotis Kranidiotis άναψε φωτιές με το γνωστό θέμα open source & security.

Εξαιρετική ημερίδα. Και αν κουραστήκαμε και λίγο παραπάνω άξιζε. Την όμορφη Θεσσαλονίκη δεν πρόλαβα να δω καθόλου αλλά είμαι σίγουρος ότι όλο και κάτι ωραίο θα διοργανώσουν σύντομα τα παιδιά εκεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου