Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου 2010

Ανακοίνωση Μηχανικών Η/Υ @ .. για αυτά που μας ανήκουν


Ανακοίνωση - αναδημοσίευση (Δελτίο 31) Μηχανικών Η/Υ @ .. για αυτά που μας ανήκουν

  Η ώρα της αλήθειας έφτασε !!
Για περισσότερο από μια 5ετία οι Μηχανικοί Η/Υ@ Πληροφορικής…γι’ αυτά που μας ανήκουν συμμετέχουμε ενεργά στις προσπάθειες για δημιουργία αυτόνομου τμήματος Πληροφορικής & Επικοινωνιών ΕΝΤΟΣ του ΤΕΕ όπου θα εκφράσει το όραμα όλων των Μηχανικών & Επιστημόνων στις ΤΠΕ για ενιαία εκπροσώπηση και για τη δημιουργία ενός ισχυρού πόλου όπου θα μπορεί να συνδιαμορφώνει με την εκάστοτε κυβέρνηση και τις επιχειρήσεις ΤΠΕ την στρατηγική της χώρας σε θέματα πληροφορικής & επικοινωνιών.
Η προσπάθεια αυτή έλαβε σάρκα και οστά με τη δημιουργία του Τμήματος Πληροφορικής & Επικοινωνιών (e-TEE). Παρά τις όποιες «δυσκαμψίες» και «αγκυλώσεις» του ΤΕΕ, το e-TEE κατάφερε να προχωρήσει αρκετά θέματα σε σχέση με τις προδιαγραφές μελετών & έργων ΤΠΕ, την προβολή του ρόλου του Μηχανικού & του Επιστήμονα ΤΠΕ, την καταγγελία κάθε προσπάθειας σφετερισμού του ρόλου του Μηχανικού & Επιστήμονα ΤΠΕ από άλλους κα πολλά άλλα.
Αυτός ο πρώτος κύκλος δράσης του e-TEE κλείνει με τις επερχόμενες εκλογές. Πλέον οι απαιτήσεις από όλους τους συναδέλφους θα είναι πολύ μεγαλύτερες και οι ευθύνες των -εκλεγμένων- μελών της νέας Διοικούσας Επιτροπής σημαντικότατες. Η τρέχουσα συγκυρία δεν συγχωρεί ολιγωρίες. Αν θέλουμε να προχωρήσει η προσπάθεια που έχει ξεκινήσει και το e-TEE να αναλάβει το ρόλο για τον οποίο δημιουργήθηκε και οραματιστήκαμε, θα πρέπει όλοι μας να συνδράμουμε για την επιτυχή διενέργεια των εκλογών:
  • Η νέα διοίκηση του ΤΕΕ θα πρέπει να καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια έτσι ώστε να διοργανωθούν και να γίνουν με άψογο τρόπο οι εκλογικές διαδικασίες
  • Τα μέλη της προσωρινής Διοικούσας Επιτροπής του e-TEE θα πρέπει να υποστηρίξουν στην πράξη τη διαδικασία.
  • Οι πρόεδροι των περιφερειακών τμημάτων του ΤΕΕ να υποστηρίξουν την προσπάθεια σε όλη την Ελλάδα.
  • Οι παρατάξεις θα πρέπει να συμμετέχουν ενεργά στις εκλογικές διαδικασίες. Η ύπαρξη διαφορετικών απόψεων στα όργανα διοίκησης είναι απαραίτητη για τη διαμόρφωση των βέλτιστων θέσεων.
  • Η σημαντικότερη ευθύνη όμως είναι στα μέλη του e-TEE, τους χιλιάδες Μηχανικούς & Επιστήμονες ΤΠΕ. Όλοι μας θα πρέπει να συμμετέχουμε στην εκλογική διαδικασία είτε ως υποψήφιοι, αλλά πολύ περισσότερο, ως ψηφοφόροι, διότι δεν θα πρέπει να ξεχνάμε πως:
To e-TEE θα γίνει ισχυρό μόνο αν συμμετέχουμε και το στηρίξουμε όλοι μας


ΕΚΛΟΓΕΣ e-TEE
www.e-tee.gr
17 Οκτωβρίου 2010

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου