Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2020

Η Γεωργία Ακριβείας και το έργο VITAL

Ένα πολύ ωραίο έργο από αυτά που χρειάζεται η Ελλάδα. Είχαμε μια μικρή αλλά κομβική συμμετοχή στο κομμάτι του IoT Security και μίλησα για αυτό στο webinar που διοργάνωσε το Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδας.

Μακάρι η Γεωργία Ακριβείας να αποτελέσει εθνική προτεραιότητα, τα οφέλη περιβαλλοντολογικά αλλά και οικονομικά θα είναι ανυπολόγιστα.
 
Δείτε περισσότερα για το έργο εδώ
 

 
 Και ένα απόσπασμα από του σχετικό Δελτίο Τύπου. 

“Την Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2020 πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά η τελική Ημερίδα του Έργου VITAL με τίτλο «Γεωργία Ακριβείας και Διαδίκτυο των Πραγμάτων – Το Έργο VITAL». Το ερευνητικό Έργο «Ευέλικτο Διαδίκτυο των Πραγμάτων στην Γεωργία (Versatile Internet of Things for AgricuLtureVITAL)» υλοποιείται στο πλαίσιο της Δράσης «ΕΡΕΥΝΩ-ΔΗΜΙΟΥΡΓΩ-ΚΑΙΝΟΤΟΜΩ» και συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και εθνικούς πόρους μέσω του Ε.Π. Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα & Καινοτομία (ΕΠΑνΕΚ) (κωδικός έργου: Τ1ΕΔΚ-02296). Η διαδικτυακή Ημερίδα διοργανώθηκε από το Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδος (ΔΙ.ΠΑ.Ε.) και συντονίστηκε από τον Δρ. Περικλή Χατζημίσιο, Καθηγητή στο Τμήμα Επιστήμης και Τεχνολογίας του ΔΙ.ΠΑ.Ε. ο Δρ. Βασίλειος Βλάχος, Επίκουρος Καθηγητής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας παρουσίασε τις πλέον σύγχρονες τεχνολογικές εξελίξεις και ζητήματα  ασφάλειας στο Διαδίκτυο των Πραγμάτων (Internet of ThingsIoT).  

Πηγή:  https://www.vital-agro.gr/el/2020/11/03/vital-3rd-webinar-presentations/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου