Πέμπτη 16 Μαΐου 2019

Sarantaporo.gr: απολογισμός και σχεδιασμός για το μέλλον

Αυτό το Σαββατοκύριακο ήταν τελικά μόνο ...κύριακο καθώς το Σάββατο είχα μάθημα το πρωί και μετά την καταπληκτική εκδήλωση του Sarantaporo.gr στο Εαπ - Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο
Δεν παραπονιέμαι όμως γιατί είχα την ευκαιρία να δω τους καλούς φίλους Achilleas Vaitsis και George Klissiaris, να θυμηθούμε μαζί την καταπληκτική, πέραν πάσης προσδοκίας εξέλιξη αυτή της πρωτοβουλίας και να σχεδιάσουμε τα επόμενα βήματα.
Είμαι πολύ χαρούμενος γιατί μπορέσαμε να συμβάλουμε έστω και λίγο σε αυτή την προσπάθεια μέσω της Ελεύθερο Λογισμικό / Λογισμικό Ανοιχτού Κώδικα και του Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας
Το μέλλον των ασύρματων κοινοτικών δικτύων προβλέπεται συναρπαστικό. Ευχαριστούμε θερμά και την Eleftheria Newspaper - Εφημερίδα Ελευθερια (Official) για την δημοσιογραφική κάλυψη.

Τέλος ένα μήνυμα με πολιτικό περιεχόμενο:
Αγαπητοί υποψήφιοι δήμαρχοι αλλά κυρίως υπουργοί που ανακοινώνετε διάφορα. Δεν χρειάζεται να προσφέρουμε "δωρεάν" Internet στις πλατείες στις μεγάλες πόλεις για να πίνουν οι δημότες την καφεδάρα τους online και να ανεβάζουν φωτό στο ίνστα χωρίς να επιβαρύνεται ο ιδιοκτήτης της καφετέριας. Λυπάμαι που θα το πω, πεταμένα λεφτά είναι αυτά.
Εθνική επένδυση είναι να δώσουμε "ελεύθερο" internet στα χωράφια που καλλιεργούνται, στις αγροτικές επιχειρήσεις, στις ιχθυοκαλλιέργειες καιστον ευρύτερο πρωτογενή τομέα. Αυτό είναι σχέδιο για το μέλλον.
Και προσέξτε όχι άλλο ένα πακέτακι ΕΣΠΑ για να "δουλέψει" η αγορά. Εξοπλισμό μόνο και ελάχιστες διευκολύνσεις στις κοινότητες που τα στήνουν και τα συντηρούν χρειάζεται. Θα δείτε θαύματα.
Το Sarantaporo.gr πρέπει να είναι το case study πριν από κάθε επένδυση σε ΤΠΕ




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου