Τρίτη 22 Μαΐου 2018

GDPR στο TEE Κεντρικής και Δυτικής Θεσσαλίας

Μια ιδιαίτερα επιτυχημένη ημερίδα διοργάνωσε το ΤΕΕ Κ&Δ Θεσσαλίας με σκοπό την ενημέρωση των μελών του για τον Γενικό Κανονισμό Προστασίας Δεδομένων. Πολλά και σημαντικά ακούστηκαν. Θεώρησα ωστόσο απαραίτητο να τονίσω ότι είναι η εποχή που επιτήδειοι μυρίστηκαν ψαχνό και προσπαθούν να τρομοκρατήσουν τον κόσμο για να αποσπάσουν εύκολα και γρήγορα λεφτά. 

Υπάρχουν πολλοί εξαιρετικοί επαγγελματίες που έχουν γνώσεις από ασφάλειες Π.Σ. Θα τους ξεχωρίσετε από τους αλεξιπτωτιστές ρωτώντας όλους τους υποψήφιους συνεργάτες σας τέσσερις απλές ερωτήσεις:
  1. Πόσα χρόνια προϋπηρεσία έχουν στην Ασφάλεια Π.Σ;
  2. Με ποιες εταιρίες, φορείς, οργανισμούς κλπ έχουν συνεργαστεί για την υλοποίηση έργων Ασφάλειας ΠΣ;
  3. Σε ποια έργα Ασφάλειας ΠΣ έχουν συμμετάσχει;
  4. Ποια ακριβώς είναι η εξειδίκευση τους στο αντικείμενο (σύνταξη πολιτικής ασφάλειας, έλεγχος παρείσφρησης κλπ)
Ο ΓΚΠΔ δεν είναι τιμωρία, είναι ευκαιρία να βελτιωθεί όχι μόνο η ασφάλεια του οργανισμού σας αλλά και οι διαδικασίες του γενικότερα.  Επίσης ο ΓΚΠΔ δεν είναι προϊόν, δεν τον αγοράζετε και καθαρίσατε, ούτε ξυπνάτε ένα πρωί και είστε GDPR compliant. Είναι μια συνεχής διαδικασία που υλοποιείται βήμα βήμα με λογικό κόστος χωρίς υπερβολές. Χρειάζεστε προφανώς ένα νομικό με γνώσεις δικαίου πληροφορικής, ένα ειδικό ασφάλειας πληροφορικών συστημάτων και φυσικά κάποιο ανώτερο στέλεχος της επιχείρησης σας που θα συνεργαστούν όλοι μαζί για εντοπίσουν και καταγράψουν τις αλλαγές που πρέπει να γίνουν και τα μέτρα που πρέπει να εφαρμοστούν. Τόσο απλά! Α και πολλές λύσεις είναι διαθέσιμες σε Ανοικτό Λογισμικό / Λογισμικό Ανοικτού Κώδικα. 

Δείτε και το ρεπορτάζ της ΕΡΤ εδώ



 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου